Portréfotózás

Milyen egy jó portréfotózás? Hogyan leszel képes megmutatni azt az arcodat, amit te magad is leginkább szívesen látnál? Miként születik meg a mindannyiunk számára tökéletes kép rólad, amit aztán kitehetsz, feltehetsz, megmutathatsz, bereketezhetsz?

Köő Adrienn fotós számára a portréfotózás jelentése: lehámozni a rétegeket. Számos arcunk van: van arcunk az idegeneknek, akik szimpatikusak és másik arcunk azoknak, akik nem. Van arcunk a hivatalba, arcunk a szerelőhöz, arcunk a szülőire, arcunk a hivatásba. Mind-mind ugyanazzal a kiindulóponttal, mégis valami miatt mégsem a teljes önmagunkat adva.

A jó portréfotózás központi kérdése a mosoly felfedése és megmutatása az arcon, a szemekben, de legvégső célként ott, legbelül. A belső mosoly megismerése. A lélek mosolya.

Idáig természetesen egy olyan út vezet ? sokszor csupán néhány perc eltéréssel ? amelyben számos rejtett érzelmet felfedezhetünk, sőt megörökíthetünk. Hiszen minden elkapott és elraktározható pillanat érték számunkra.

Ebből áll majd össze a kerek egész. Maga a portréfotózás folyamata, eredményei és legvégül az elégedett ügyfél ? ekkor már ismerős arcát mutatva nekünk. Őszintén.

FŐOLDAL  |  KÖŐ ADRIEN © 2011