Üzleti fotózás

Az emberi lelkek fotózásával foglalkozom. A portréfotózás számomra igazi szerelem, a lélek megjelenítéséhez bizalom kell, őszinteség és idő… Különösen igaz ez egy üzleti fotózás során.

Izgalmas feladat megismerni egy embert. Bemutatni egy képen őt és azt, hogy mit csinál – ez az üzleti portré fotózás lényege. Kölcsönös munka ez: kibontani egy embert csak úgy lehet, ha ő is nyitottan áll elém és a kamera elé. Hogy ez újra és újra sikerül, talán az is bizonyítja, hogy több üzleti magazinnak is dolgozom, címlapfotókat és belső anyagokat egyaránt készítek.

1998-ban kezdtem el a fényképezéssel komolyabban foglalkozni, elvégeztem a szükséges képzést, de leginkább azért tartom magam nagyon szerencsésnek, mert Baricz Katalin fotóművész is a mesterem volt.

A művészetek iránti érdeklődés édesanyámtól jön, aki ma is remekül fest és rajzol. Akik szeretik a képeimet, azt mondják van valami megfoghatatlan érzés, afféle védjegy, ami alapján felismerik a fotóimat. A titok a technikai részleteken túl abban a látásmódban is rejlik, hogy szeretem az emberek természetes arcát, a szépséget és a harmóniát megmutatni. Az üzleti fotózásokon a személyiség megmutatásán túl különösen figyelek arra, hogy életre keltsem azt a képet is, amit ő magáról üzenni szeretne.

Igazi képzőművészet rajongó vagyok, rengeteg kiállításra elmegyek. Megtisztelő, hogy a kortárs művészek közül sokakat le is fotózhattam, idén készülök is egy kiállításra az összegyűlt anyagból.

Véletlen, hogy egy n-el írom a nevemet, így anyakönyveztek. A “70-es években még nem volt közismert ez a keresztnév. Ez a kis hiba azonban egy művésznévnél szerencse, hiszen megkülönböztet.

Az üzleti fotózás keretei szigorúbbak, mint egy sima portré- vagy családi fotózás.  Itt különös jelentősége van például a ruha kiválasztásának. Kötöttebb a kompozíció és a fények variálása is, de ma már a professzionális műteremben vagy a saját irodában készült képek mellett,  egyre több az izgalmas külső helyszín is.

A szépérzék a szerencséseknek adottság, de bizonyos fokig tanulható. Én is beleástam magam a klasszikus és a modern festészetbe, rengeteg témát, stílust, kompozíciót láttam, ez pedig fejleszti a vizualitást és mindig új inspirációt ad a munkámhoz.

Egy jó kép, önmagunk magabiztosabb verziójának megjelenítése egy portrén pozitív módon hat a pszichére. Ezt a fotó készítője és az alany is átélheti. Legyen az üzleti fotó – ahol persze megvannak a sajátos strukturális követelmények – vagy szabadabb keretek közt készülő portré, családi kép.

Hogy ez öröm legyen, és elégedettséggel töltse el azt, aki bejön hozzám, na, itt jövök csak igazán én a képbe!


Az itt látható üzleti portré gyűjtemény ügyfeleink számára készült. Amennyiben elnyeri tetszését, írjon nekem az elérhetőségeim egyikén.